Published 2 weeks ago

By Serbian Times

BELODEDIĆ O PREKIDU MEČA SA KOSOVOM: Rumuni će uvek biti uz braću Srbe, iako nas očekuju drakonske kazne!

Fudbalska Evropa se danas bavi temom meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kom je Rumunija 2:0 pobedila takozvano Kosovo. Utakmicu je obeležio prekid od 50 minuta.

Navijači Rumunije su sve vreme navijali “Srbija, Srbija” i “Kosovo je Srbija”. Na kraju su istakli i transparent. To je isprovociralo fudbalere selekcije takozvanog Kosova koji su napustili teren. Tek posle rekacije delegata i spikera haos se smirio, a gosti su se vratili na teren. Čarke su nastavljene između fudbalera dva tima.

Evo šta je Miodrag Belodedić rekao.

ZAŠTO NE BISMO VOLELI SRBIJU

Miodrag Belodedić je poručio da Rumuni i Srbi nemaju razlog zbog kog se ne bi voleli. Kaže da dva naroda on sam spaja.

–Naravno da smo uz Srbiju i da rumunski narod voli Srbiju. To je uvek bilo tako i uvek će biti. Imaju i mene, igrao sam u Srbiji i Rumuniji, ne vidim zašto ne bismo voleli Srbiju. Šalu na stranu, video sam sve šta se desilo. Rumunskim navijačima Srbija je važna i oni su želeli da iskažu svoj stav, bez obzira na posledice. Nisu posustali ni kad ih je spiker upozoravao da sklone transparent – počeo je Belodedić.

Nema sumnje da FS Rumunije čeka drakonska kazna. Pogotovo ako se zna jak albanski lobi u FIFA i UEFA.

–Bićemo sigurno kažnjeni, ne znam kako i koliko, ali kazna je neminovna. Verujem da će biti samo finansijska, a da nam niko neće dirati bodove. Na kraju, utakmica je odigrana. Mislim da je to urađeno delom i da se isprovocira protivnik. Znali su navijači da Šiptari s Kosova neće dobro reagovati, da će biti ljuti, dekoncentrisani i da će to uticati na njihov kvalitet igre. Na kraju je ispalo i dobro, jer smo pobedili. Neće biti lako plasirati se na Evropsko, jer nam je teška grupa, imamo mečeve sa Izraelom i Švajcarskom – poručio je Belodedić.

PUNE RUKE POSLA ZA DISCIPLINCE UEFA

Neće samo FS Rumunije da se nađe na tapetu Evropske kuće fudbala. Komšije će najverovatnije da dobiju najtežu kaznu. Videćemo da li će da im budu oduzimani bodovi, ali je realnije da igraju naredne dve utakmice bez publike.

Kazna čeka i Jermene zbog prekida tokom utakmice sa Hrvatskom. Tada se iznad stadiona pojavio dron sa zastavom Nagorno Karabaga. Reč je o teritoriji oko koje se spore Jermenija i Azerbejdžan. Nagorno Karabag je visoravan koja je povlačenjem granica pripala Azerbejdžanu, a Jermeni je smatraju svojom teritorijom.

Na udaru je i Hrvatska zbog ustaških obeležja na utakmici reprezentacije u Rijeci protiv Letonije. To je zvanično prvi postupak pokrenut od strane UEFA ove nedelje.

POVEZANE TEME:

DONČIĆ PODIGAO TRI PRSTA I ZAPEVAO: “Ko da mi otme iz moje duše Kosovo”! (VIDEO)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA RUMUNIMA: Zbog “Kosovo je Srbija” optuženi za rasizam, terete se za čak 5 prekršaja! (VIDEO)

“TADIĆ JE DUŠMANIN TURSKOG NARODA”: Navijači Galatasaraja napali srpskog kapitena zbog podignuta tri prsta! (VIDEO)

Izvor: MaxBetSport
Foto: Informer

YOU MAY LIKE