Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

BARIKADE I U KOSOVSKOJ MITROVICI: Blokirani most i centar grada!

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule dve nove barikade. Jedna od postavljenih barikada nalazi se u samom gradskom jezgru, a druga na novom mostu kod Dudinog krša, javlja portal KoSSev i ističe da je reč prvim barikadama postavljenim u Kosovskoj Mitrovici u poslednjih 18 dana.

KoSSev navodi da je prva barikada postavljena na ulazu u Bošnjačku mahalu iz pravca Tehničke škole u severnom delu Mitrovice. Sastavljena je od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i peskom, kojima je preprečen put.

Reč je o Ulici knjaza Miloša, koja vodi do istočnog mosta. Ulica je blokirana sa saobraćaj, a pored barikade se može proći samo peške.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Druga barikada postavljena je na novom mostu kod Dudinog krša, koji iz severnog dela Mitrovice vodi ka magistralnom putu Mitrovica – Raška. I ona je takođe sastavljena od nekoliko kamiona natovarenih peskom i njima je preprečen put preko celog mosta, pa je i ova deonica blokirana za saobraćaj.

Kosovska Mitrovica je do sada bila jedina od četiri opštine na Severu u kojoj nije bilo barikada, ali sa druge strane, tokom prethodnih dana u višenacionalnim delovima grada raspoređene su jače snage Kosovske policije, podseća KoSSev.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da je rok za uklanjanje barikada „pitanje dana“, te da će kosovske vlasti same to uraditi ukoliko to ne učini Kfor.

POVEZANE TEME:

ALBANCI PODIGLI BORBENU GOTOVOST: Specijalcima u kasarnama naređeno da budu u pripravnosti u toku noći

POLICIJA TZV. KOSOVA OTKRILA: Evo zašto je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na KiM!

VOJSKA SRBIJE SPREMILA ARTILJERIJU: Topovi dugog dometa postavljeni kod Jarinja!

Izvor: N1
Foto: KoSSev

YOU MAY LIKE