Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

BANKROT KAMIONDŽIJSKOG GIGANTA: Američka kompanija prestala sa radom posle 99 godina!

Američka transportna kompanija “Yellow Corp” ostala je bez novca i prestala sa radom, tačnije podnosi zahtev za bankrot, nakon što nije uspela da se reorganizuje i refinansira dug veći od milijardu dolara.

Kompanija “Yellow”, ranije poznata kao “YRC Worldwide”, nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Ranije ovog meseca, “Yellow” je sprečio preteći štrajk 22.000 radnika koje zastupa sindikat “Teamsters”, a prošle nedelje je rekao da istražuje mogućnosti da se “oslobodi” svoje logističke kompanije treće strane.

“Yellow je kroz istoriju dokazao da nije mogao da upravlja samostalno, uprkos milijardama dolara ustupaka radnika i stotinama miliona sredstava za spasavanje od strane savezne vlade”, naveo je generalni predsednik sindikata, Šon M O’Brajen.

Ova kompanija je, inače, bila treći po veličini američki kamiondžijski gigant, specijalizovan za segment manjeg tereta koji kombinuje pošiljke različitih kupaca u istom vozilu.

Njeni kupci su bili veliki prodavci kao što su Volmart i Home Depot, ali i Uber Freight, od kojih su neki pauzirali isporuke tereta kompaniji iz straha da bi ta roba mogla biti izgubljena ili “nasukana”, ako prevoznik bankrotira.

Kompanija je u junu saopštila da unija “Teamsters” blokira napore restrukturiranja i modernizacije, a za koje je rekla da su bili ključni za opstanak “Yellow”-a i sposobnost da refinansira oko 1,3 milijarde dolara duga koji treba da bude otplaćen do 2024.

PROČITAJTE VIŠE:

“JEDINO SE SRBIJI NE PRAŠTA PROŠLOST”: Amerikanka koja se doselila u Beograd stala u odbranu naše zemlje! (VIDEO)

OTAC MILOŠ VESIN: Veliki broj Srba nema kontakt sa Biblijom i pitanje je da li se uopšte ponaša u skladu s njim (VIDEO)

“MOJ UNUK SE BORI VEĆ 4 GODINE”: Potresna ispovest Amerikanca koji je motorom došao u Srbiju da pomogne deci oboleloj od raka!

Izvor: Chicago dešavanja
Foto: Google

YOU MAY LIKE