Chicago, IL
48°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 3mph E
Humidity: 45%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
46°F
45°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

BAJDENOV NAJGORI GAF DO SADA: Dozivao kongresmenku koja je poginula pre mesec dana! (VIDEO)

Američki predsednik Džo Bajden je tokom svog govora u Beloj kući upitao gde se nalazi kongresmenka Džeki Valorski, tražeći je pogledom. Reč je o kongresmenki koja je poginula prošlog meseca u saobraćajnoj nesreći, zbog čega su novinari zasuli pitanjima sekretarku za medije Karin Žan Pjer.

Džo Bajden je govorio na Konferenciji o gladi, ishrani i zdravlju u Beloj kući. Njegova administracija je, naime, obećala da će uložiti osam milijardi dolara kako bi suzbila glad i druge bolesti povezane sa ishranom do 2030. godine.

Kao što i inače radi, zahvaljivao je zakonodavcima koji su radili na tom pitanju, pomenuvši i preminulu kongresmenku iz redova republikanaca Džeki Valorski. Ona i dvoje njenih saradnika stradali su u saobraćajnoj nesreći 3. avgusta ove godine. Bajden je tada izrazio saučešće njenoj porodici.

“Želim da zahvalim svima vama koji se ovde nalazite, uključujući i izabrane predstavnike iz druge stranke poput senatora Brauna, senatora Bukera, predstavnicu Džeki, da li si ovde? Gde je Džeki? Mislio sam da će ona biti ovde da pomogne da ovo postane realnost”, rekao je Bajden.

Ej-Bi-Si navodi da je Bajden možda na sredini rečenice shvatio šta govori i da je zato dodao “mislio sam da će biti ovde”.

Zbog ovog gafa sekretarka za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer bila je zasuta pitanjima.

“Šta se dogodilo danas, predsednik je izgledao kao da po sobi traži nekoga, članicu Kongresa koja je preminula prošlog meseca. Izgledalo je kao da misli da je ona tu?”, upitala je novinarka ove televizijske mreže.

Žan-Pjer je odgovorila da je Džeki Valorski bila Bajdenu na umu zato što će članovi njene porodice biti prisutni na događaju kojim će se svečano obeležiti potpisivanje zakona u čijoj izradi je i ona učestovvala.

“Ali on je rekao Džeki, da li si tu, gde je Džeki?”, ponovo je upitala novinarka.

“Potpuno vas razumem. Upravo sam vam objasnila, bila mu je na umu”, rekla je pres sekretarka Bele kuće.

Do ovog gafa došlo je u trenutku kada republikanci dovode u pitanje mentalno zdravlje predsednika.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter @business

YOU MAY LIKE