Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 63%
Pressure: 29.36"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
68°F
66°F
64°F
63°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

BAJDEN ODRŽAO GOVOR U KIJEVU: Putinov osvajački rat je propao, Kijev je ugrabio deo mog srca! (VIDEO)

Američki predsednik Džo Bajden oizjavio je danas prilikom iznenadne posete Kijevu da osvajački rat Vladimira Putina je pred propasti.

“Putin je mislio da je Ukrajina slaba i da je Zapad podeljen”, rekao je Bajden dok je uz nejga stajao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

“On je mislio da nas nadživi. Mislim da sada o tome ne razmišlja”, rekao je Bajden i dodao da je Putin pogrešio što i dokazuje to što su oni i Zelenski ovde u Kijevu.

Bajden je podsetio na početak rata u Ukrajini, kada je svet sa zebnjom posmatrao gomilanje ruskih trupa duž ukrajinske granice.

U svom govoru, Bajden se prisetio kako su on i Zelenski razgovarali telefonom dok su „ruski avioni bili u vazduhu, a tenkovi išli preko vaše granice“.

„Rekli ste mi da možete da čujete eksplozije u pozadini“, rekao je Bajden. “Nikada to neću zaboraviti.”

„Svet se spremao da se promeni“, rekao je on, podsećajući šta ga je Zelenski zamolio da uradi u tom telefonskom razgovoru: „Okupite svetske lidere. Zamolite ih da podrže Ukrajinu“.

„Rekli ste da ne znate kada ćemo ponovo moći da razgovaramo. Te mračne noći pre godinu dana, svet se bukvalno u to vreme pripremao za pad Kijeva“, rekao je Bajden. “Možda čak i kraj Ukrajine.”

PROČITAJTE VIŠE:

„Godinu dana kasnije, Kijev stoji. A Ukrajina stoji. Demokratija stoji“, izjavio je on. „Amerikanci stoje uz vas i svet stoji uz vas.

Bajden je rekao da je Kijev „ugrabio deo mog srca“.

Ujedinili smo zemlje pod jednom zastavom protiv Rusije. Zajedno smo isporučili 700 tenkova, hiljade borbenih vozila, hiljadu artiljerijskih sistema, više od dva miliona municije, 50 višecevnih lansera raketa i PVO sistema. Sve za zaštitu Ukrajine. Ali to nije ništa u poređenju sa milijardama dolara koje smo danas objavili”, poručio je Bajden danas u Kijevu.

POVEZANE TEME:

AMERIKA OBORILA DEČIJI BALON OD 12 DOLARA?: Kineski balon ipak nije špijunska letelica!

NATO SE SPREMA ZA DUGOROČAN SUKOB! ZELENSKI: Počela je ruska prolećna ofanziva u Ukrajini!

BAJDEN SE OBRATIO NACIJI: Izašli smo jači iz krize, nastavljamo podršku Ukrajini odgovorićemo Kini ako ugroze SAD!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @zelenskiy_official

YOU MAY LIKE