Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

“AUSTRALIAN CLOSED”: Srbi iz Australije organizovali teniski turnir kao odgovor na proterivanje Đokovića!

Nakon sramotnog proterivanja Novaka Đokovića iz zemlje kengura i koala, razočarani što neće biti u prilici da ga gledaju na terenima Australian Opena, naši tamošnji iseljenici odlučili su da bojkotuju prvi ovosezonski gren-slem i da okupe se na svom teniskom turniru, prigodnog imena – Australian closed.

U Manliju, nedaleko od Sidneja, učesnicima nisu trebale vakcine, a za imunitet su korišćeni tradicionalni preparati, poput domaće rakije i rendanog kupusa.

-Naravno, organizovali smo i prigodne pehare za pobednike, ali sve se odvija pod devizom “važno je učestvovati”. U prvom planu je druženje, a za pobede ćemo lako, kaže za Serbian Times Željko Gojković, organizator turnira “Australian Closed”, inače u srpskoj i balkanskoj zajednici poznat kao organizator kulturnih događaja i bivši menadžer legendarnog glumca Laneta Gutovića.

PEHARI SU DEZINFIKOVANI I ČEKAJU ŠAMPIONE: A naći će se nešto i za gubitnike

On dodaje da je ovo njihov odgovor na Australian Open…

-Ovaj turnir počeli smo da oranizujemo pre deset godina, kada je Novak osvojio jedan od svojih trofeja u Melburnu i bio slavljen u Australiji kao heroj. Ove godine je sve to zaboravljeno, a njegov slučaj pratila je strašna medijska kampanja. Taj turnir više i ne zaslužuje da nosi to ime, jer na njemu ne može da učestvuje onaj najbolji, a to je Novak Đoković. Koristimo ovu priliku da ga puno pozdravimo, da mu poručimo da ne brine i da je za nas najveći svih vremena, bez obzira koliko pehara na kraju imao.

KAD NE MOŽE OPEN, MOŽE “CLOSED”: Organizator Željko Gojković sa nosiocima turnira

Željko ističe da su veoma zahvalni Novaku Đokoviću koji im je svake godine donirao majice, šorceve i loptice, koje su kasnije prodavali na aukciji i od tog novca organizovali humanitarne akcije na Balkanu.

– Poslednja pomoć otišla je za Zvečansku, a pre toga smo opremili krevetima i posteljinama Dom za nezbrinutu decu u Banjaluci. Na našim turnirima svake godine bi gostovao i po neki poznati glumac, koji bi posle bio i zaštitno lice humanitarne akcije. Prvih godina redovan je bio Dragan Jovanović, koji obožava tenis i veliki je Novakov prijatelj. Kasnije su tu gostovali pokojni Lane Gutović, Ivan Bekjarev…Ove godine smo očuvali tradiciju, jedino što zbog situacije sa koronom niko nije mogao da doputuje.

I zaista, sve je u Manliju bilo kao na pravom turniru, izvlačen je i žreb, a učesnici su nestrpljivo čekali da vide ko će im biti protivnik u prvom kolu i šta ih čeka na putu do pehara.

U IŠČEKIVANJU PROTIVNIKA: Učesnici turnira gledaju žreb prvog

Umesto klasične medicinske ekipe, na “Australian Closed” je dežurala alternativna, koja u lečenju koristi isključivo zdrave, prirodne preparate, i koja je, pokazalo se, odgovorila svim izazovima.

PRIRODNI LEK: Član intervente medicinske ekipe na zadatku

Naravno, bile su tu i lepotice koje tradicionalno prate ovakve događaje…

-Ovo je prvi, preliminarni turnir, a nadamo se da će postati tradicionalni. Pozivamo sve da nam se pridruže, ovde će se sigurno bolje provesti nego na “Australian Openu”, poručuje Gojković na kraju javljanja za Serbian Times.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Željko Gojković/Privatna arhiva

YOU MAY LIKE