Chicago
14°
Cloudy
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: 0°F
Wind: 12mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.43"Hg
UV index: 1
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 21:41

By Antonije Kovačević

APEL ZA ŠAMPIONA: Novače, ne zaboravi Mehdija i saborce iz imigrantskog pritvora, svet mora da sazna za njihove muke!

Proteklih dana Novak Đoković je prolazio možda i najteže trenutke u svom životu. Posle skandalozne odluke australijskih vlasti da mu zabrane boravak u zemlji, proveo je pet dana u imigracionom pritvoru u Melburnu, koji neko za smislom za crni humor još naziva i hotelom.

Smešno. Hotel u kome bubašvabe gamižu u tanjirima sa hranom, a pacovi trčkaraju po hodnicima.

Ali, Novak je sve to preživeo i sada se sprema da uzvrati udarac, onako kako to on najbolje zna – na teniskom terenu, sa reketom u ruci.

Srpski je teniser dane u pomenutom “hotelu” provodio sa mučenicima iz celog sveta, imigrantima od kojih neki tu već broje godine boravka, bez rešenja svog statusa, bez prava na čist vazduh i plavo australijsko nebo.

Među njima se za vreme Novakovog utamničenja isticao jedan, Iranac po imenu Mehdi Ali, naočit i obrazovan mladić, veliki muzički talenat (svira gitaru) kojeg su novinari iz celog sveta kontakali, uglavnom ne bi li saznali novosti o najboljem teniseru sveta.

I tako bi se oni, kako to već novinarima dolikuje, na početku razgovora pretvarali da ih zanima on i njegovi problemi, a onda bi brže bolje prešli na njima zanimljiviju i komercijalniju temu – Đokovića.

Kad se prašina malo slegla, Mehdi je na Twitteru napisao:

“Tužno je što su me mnogi novinari kontaktirali samo da bi me pitali o Novaku Đokoviću. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24, a vi želite da vam pričam samo o tome”.

UMETNIK KOJI VEĆ DEVET GODINA ČAMI U ZATVORU: Mehdi Ali i Suzi Bišop izvode “Ljubavni valcer”

Sada, kada je izašao iz pritvora, apelujemo na Novaka Đokovića da pomogne Mehdiju i drugim nevoljnicima koji provode mladost bez prava na školovanje, posao, porodicu, normalan život.

Oni su ga prihvatili kao najrođenijeg, i poput Mehdija, apelovali na australijske vlasti da ga oslobode…vreme je da im uzvrati.

Ako se već ne može izboriti za njihov status u fašisoidnoj državi na kakvu nam neodoljivo liči Australija, onda im verovatno može pomoći da svoje tamnovanje provedu u boljim uslovima nego što je to bilo do sad. Uslovima dostojnim čoveka. A imao je prilike da se uveri kako “hotel” za imigrante nije takvo mesto.

ŽIVOT PROLAZI U ČEKANJU PRAVDE: Mehdi sa imigrantima iz Park hotela u kome je do juče boravio Novak Đoković Foto: Twitter

I dok ovo pišemo, nekako znamo da Đoković, onakav kakav je, human i pravedan, što je dokazao toliko puta, ima plan i ideju kako da pomogne svojim dojučerašnjim saborcima.

Čekamo njegov sledeći potez…

Piše: Serbian Times (inspirisan tekstom Selvedina Avdića) Foto: Instagram

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!