Published 2 months ago

By admin

APEL UKRAJINSKOG KOMANDANTA: Rusi će ponovo pokušati da osvoje Kijev, mi smo na rubu!

Komandant Oružanih snaga Ukrajine smatra da će ruske snage još jednom pokušati da osvoje Кijev. Prvi pokušaj osvajanja Кijeva ubrzo nakon početka rata je neslavno propao. General Valerij Žaluzni je u intervjuu za Ekonomist rekao da se ukrajinska vojska sprema za novi pokušaj Rusije da osvoji Кijev, za koji veruje da bi se mogao dogoditi u februaru ili martu.

Na novinarsko pitanje kako ocenjuje rusku mobilizaciju oko 300.000 rezervista i bivših vojnika, on je rekao da je uspela: „Možda nisu najbolje opremljeni, ali nam i dalje predstavljaju problem. Procenjujemo da imaju rezerve od 1,2 do 1,5 miliona ljudi… Rusi pripremaju oko 200.000 vojnika. Ne sumnjam da će ponovo pokušati da osvoje Кijev.

„Rusi pripremaju nove resurse negde iza Urala“

Žaluzni kaže da su njegovi generali izračunali koliko tenkova, artiljerije i vojnika treba Ukrajini da odbije još jedan ruski napad na Кijev. U njemu se navodi da su ruski komandanti povukli svoje vojnike izvan dometa američkih višecevnih bacača HIMARS, dodajući da je to oružje najvećeg dometa koje Ukrajina trenutno ima.

Кomandant ukrajinske vojske je povukao paralelu sa Drugim svetskim ratom, rekavši da Rusi „negde iza Urala spremaju nove resurse”. “Prema mojim proračunima, Rusi su potrošili oko 3,5-4 godine intenzivno pripremajući resurse: ljudstvo, opremu i municiju. Imali su resurse tri meseca da ostvare svoje ciljeve”, rekao je on.

“Činjenica da su iscrpili te resurse i bacili taj potencijal, a da praktično nisu postigli nikakav rezultat govori da su pogrešno procenili situaciju. Sada moraju ponovo da razmišljaju kako da se izvuku iz te situacije”, ustvrdio je Žaluzni.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

„Čini mi se da smo na ivici, balansiramo na finoj liniji“

„Sada verovatno traže načine da zaustave borbe, odnosno da naprave pauzu po svaku cenu: da granatiraju civile, puste naše žene i decu da se smrzavaju. To im je potrebno iz jednog jednostavnog razloga: potrebno im je vreme da prikupe resurse i stvore. novi potencijal kako bi mogli da ostvare svoje prvobitne ciljeve“, rekao je ukrajinski general

“Po mom mišljenju, iako nisam stručnjak za energetiku, čini mi se da smo na ivici. Balansiramo na finoj liniji. Ako nam unište energetsku mrežu, onda će vojnici i žene i deca početi da se smrzavaju. Takvi scenario je moguć. Možete li da zamislite u kakvom bi raspoloženju tada bili naši borci? Bez vode, struje i grejanja, kako uopšte da govorimo o pripremi sredstava za nastavak borbe?” pitao se Žaluzni.

POVEZANE TEME:

MAĐARSKA SAMA PROTIV EU: Orban blokirao pomoć Ukrajini od milijardu evra!

NAJKRVAVIJA BITKA RATA U UKRAJINI: Stotine ginu zaglavljene u blatu, a pomaka nema ni na jednoj strani!

AMERIKA ŠALJE “PATRIOT” UKRAJINI: Moćni PVO brine Rusiju, može da promeni tok rata!

Izvor: Index.hr
Foto: Bulent Kilic AFP

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!