Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

ANGELINA TOPIĆ JE ŠAMPIONKA EVROPE: Srpska atletičarka donela Srbiji zlatnu medalju!

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u konkurenciji do 20 godina i tako Srbiji donela treću medalju.

Topićeva je prošle godine osvojila takođe u Jerusalimu evropsko zlato u konkurenciji do 18 godina. Na ovom prvenstvu na dominantan način je došla do zlata, bez ijednog rušenja letvice.

Angelina praktično nije imala konkurenciju u finalu. Samo tri skoka su joj bila dovoljna da dođe do zlata. A poslednji je bio za pobedničku visinu 1.90m.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila Estonka Elizabezt Piela sa preskočenih 1.88, dok je bronza pripala Nemici Joanu Herman koja je došla do ličnog rekorda 1.86. Tu visinu takođe su preskočile Selija Rifatera iz Španije i Engla Nilson iz Švedske, takođe im je lično rekord, ali iz većeg broja pokušaja.

Inače Angelina je prepodne imala kvalifikacije u skoku udalj i uspela je da izbori plasman u finale. Tako da ima mogućnost za još jednu medalju. Ovo je ukupno treća medalja za srpsku ekspediciju, a prva zlatna.

Srpski atletičari bili su u još dva finala ovog dana. Miloš Nisić je u finalu na 200m zauzeo sedmo mesto uz lični rekord 21.30. Dok je Mejra Mehmedović u finalu na 3.000m stipl uspela takođe da postavi lični rekord od 10.26.48 što joj je bilo dovoljno za peto mesto.

POVEZANE TEME:

“KO NAS TERA DA IGRAMO SA DINAMOM DOK KAPLJE KRV NAŠEG UBIJENOG NAVIJAČA”: Reči grčkog kluba slamaju srce!

DEVOJKA IZ PRIJEPOLJA ZVEZDA MUNDIJALA: Golmanka Švedske odbila da igra za Srbiju, a evo i zašto!

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

Izvor: SportKlub
Foto: Atletski Savez Srbije

YOU MAY LIKE