Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

“ANA, SVAKE NOĆI SPAVAM SA TVOJOM SOVOM, SEĆA ME NA TEBE”:Potresno pismo drugarice ubijene iz Ribnikara!

Devojčica Ana B. ubijena je u masakru koji se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Njena majka je na svom Fejsbuk profilu podelila pismo koje je devojčici napisala njena drugarica Una.

Majka je na društvenu mrežu postavila fotografiju pisma koje je devojčica napisala 15. avgusta i rekla da je “jedna mala Una održala lekciju odraslima o sećanju”.

Srce drago i prepametno – napisala je majka devojčice i celo pismo i iskucala, a i ga prenosimo u celosti.

“Draga Ana, pišem ti ovo pismo, iako znam da smo udaljene hiljade nebeskih milja. Duboko u sebi verujem da negde postojiš i da se upravo sada sećaš svih svojih drugara, pa i mene. Možda vidiš kako nas dve zajedno trčimo Krašićima sa celim vozićem dece, koja jure za tobom jer te obožavaju.

Vidim sve nas kako skačemo sa stena. Vidim vodu koja pršti i na suncu se presijava kao zvezdano nebo na kojem si ti sada. Čini mi se da zemlja i nebo mogu biti veoma blizu. Zato stalno mislim na tebe.

Sećam se našeg smeha dok veselo skačemo po obali i morskih ježića koje zajedno vadimo. Sećam se naših igračkica… Jednu od njih sad držim u ruci. To je sova “ušara” koju si mi izvukla iz staklene kutije, jer ja nikako nisam mogla da je ‘upecam’. Neću zaboraviti naš zagrljaj i veselo poskakivanje kad si uspela da ostvariš moju želju.

Nisam stigla da ti kažem da mi je ta sovica poslužila kao rekvizit na času biologije kad sam predavala lekciju o adaptacijama sove ‘ušare’. Nisam ti rekla ni da sa tom sivom mekanom sovicom spavam svake noći. Ona me je podsećala na leto, miris mora i tvoje prisustvo.

Sada više nije tako. Pitam mudru sovu da mi objasni zašto se svet preokrenuo. Ona samo gleda u mene svojim velikim očima, isto kao i moji roditelji kada im postavim to pitanje.

Želim da te se sećam kao i prošle godine u ovo vreme kada sam mislila da ćemo se sresti na moru. Ne znam koliko dugo mogu da zavaravam sebe, ali tako mi je mnogo lakše.

Nadam se da te je plavo nebo zagrliilo kao nekada plavo more. Neću te zaboraviti. Bićeš uvek moja nebeska drugarica sa kojom se smejem i gledam zalazak sunca u Boki. Kada nestane i poslednji zrak svetlosti, recicu ti: ‘Lepo spavaj!’

PROČITAJTE VIŠE:

NAGRADA 1.000 EVRA: U Crnoj Gori počelo tradicionalno takmičenje u izležavanju, evo koliko se ljudi prijavilo!

KAKVO PRIZNANJE ZA SRPSKU ATLETIKU: Marko Ristov najmlađi direktor ikada na svetskim prvenstvima!

SEĆATE LI SE MALOG SA DROMBULJAMA IZ “KO TO TAMO PEVA”? Ni glumac, ni muzikant, evo čime se danas bavi! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE