Connect with us

Srbija

ANA BRNABIĆ: Prvi smrtni slučaj od Korone u Srbiji

Published

on

Koronavirus odneo je prvu žrtvu u Srbiji, muškarca (59) iz Kikinde. Premijerka Srbije Ana Brnabić na konferenciji za novinare otkrila je da je smrt nastupila na Kliničkom centru Vojvodine, a da je nije prouzrokovao samo kovid19, već združne bolesti od kojih je muškarac bolovao.

“Dobio je koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu. Čoveka koji se i sam u ovom trenutku bori za život”, rekla je Brnabić.

Istakla je da se još osam građana bori za život i da su priključeni na respiratore. Ocenila je da je ovo najveća i najgrublja opomena do sada koja pokazuje koliko je teška borba sa kojom se suočavamo.

“Na svima nama ovde, bez obzira da li je neko predsednik Vlade, predsednik Republike, ministar zdravlja ili samo jedan građanin, svi mi imamo istu obavezu, a to je da se pridržavamo onoga što nam kažu stručnjaci. da strogo poštujemo mere samoizolacije. To je jedina šansa da ovi ljudi ovde (zdravstveni radnici) imaju makar mogućnost da se izbore i da zajedno pobedimo ovaj virus”, poručila je. 

“Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za život svakog čoveka, učinićemo sve što možemo da žrtava imamo što manje i bićemo restriktivni u merama koliko god je to potrebno”, kaže premijerka Srbije.

Brnabićka je najavila dodatno pooštrene mjere Vlade Srbije. Od nedjelje se u Srbiji zatvaraju svi tržni centri, kafići, restorani i obustavlja se sav javni gradski i međugradski saobraćaj.

Tekst: Preokret Foto: Printscreen

Advertisement