Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 39%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
48°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

AMERIKANCI TUŽILI ČUVENU ‘ITALIJANSKU’ PASTU: Traže milione odštete za lažno oglašavanje!

Popularni brend Barilla testenina reklamira se kao “italijanski brend paste broj jedan”, pa ipak njihove paste proizvode se u Ajovi i Njujorku, zbog čega su potrošači iz SAD-a podneli tužbu za lažno oglašavanje.

Dve kutije testenine od 2 dolara dovele su do moguće grupne tužbe koja bi Barillu mogla koštati milione dolara. Kupci ove testenine, Metju Sinatro i Džesika Prost tužili su ovu kompaniju tvrdeći da su verovali da je testenina napravljena u Italiji.

Naime, kutije Barilla testenine na sebi imaju natpis “Italy’s #1 Brand of Pasta” i prikazuju boje italijanske zastave, ali testenina se zapravo proizvodi u Ajovi i Njujorku.

Sinatro i Prost tvrde da ne bi kupili testeninu da su znali da nije proizvedena u Italiji, zemlji koja je cenjena ne samo po stvaranju testenine, već i po tome što ima visokoproteinsku durum pšenicu potrebnu za proizvodnju kvalitetnog proizvoda.

Američki sudija za prekršaje Dona Rju presudila je u ponedeljak da ovaj slučaj ima dovoljno osnova za nastavak. „Njihovi navodi su dovoljni da se utvrdi ekonomska povreda u smislu ustavnog statusa“, napisala je Rju.

Inače, sedište kompanije Barilla je u Ilinoisu, ali je kompanija počela kao trgovina koja je prodavala hleb i testeninu u Parmi u Italiji, a objekti u Ajovi i Njujorku koriste sastojke koji potiču iz drugih zemalja osim Italije.

Portparol Barille rekao je u petak da su tvrdnje neosnovane, ukazujući na tekst na ambalaži koji kaže da je testenina napravljena u Sjedinjenim Državama od sastojaka iz SAD-a i drugih zemalja.

„Veoma smo ponosni na italijansko nasleđe brenda, italijansko znanje kompanije i kvalitet naše testenine u SAD-u i širom sveta“, navodi se u saopštenju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE