Connect with us

aktuelno

AMERIKANCI POMAŽU SRPSKIM OSNOVCIMA Stižu pametne table, laptopovi, roboti…

Published

on

Osnovne škole i školarci u Srbiji biće glavni korisnici sredstava prikupljenih u okviru humanitarne akcije organizovane u okviru drugog po redu Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti obeležen 9. oktobra, saopštila je Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu.

“Sve donacije prikupljene tokom ove akcije biće upotrebljene za nabavku savremenih učila za đake u više od 60 osnovnih škola u 30 opština širom Srbije. Obuhvaćene škole, biće opremljene novim pametnim tablama, laptop računarima, projektorima i učilima za najmlađe, uključujući i ‘bee bot’ robote“, kaže se u saopštenju.

Podsećamo da Nacionalni dan davanja podržava Savet za filantropiju, kojim predsedava premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Ovaj dan predstavlja lep povod da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, a ove godine se fokusiramo na najmlađe članove naše .”

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma, podsetila je da Nacionalni dan davanja slavi filantropiju i doprinos zajednici.

“To je potpuno razumljivo u Srbiji, zemlji koja je poznata po velikodušnosti svojih građana. Ovaj dan predstavlja lep povod da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, a ove godine se fokusiramo na najmlađe članove naše zajednice“, rekla je ona, naglašavajući da je cilj organizatora da u tu misiju uključe što više građana i kompanija.

Tokom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, prikupljena su sredstva za nabavku spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica, podseća Ambasada u saopštenju.

Nacionalni dan davanja organizuje se u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Tekst: VOA Grafika: Sajt Ambasade SAD u Srbiji

Advertisement