Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 5 years ago

By Vera

AMERIKANCI POMAŽU SRPSKIM OSNOVCIMA Stižu pametne table, laptopovi, roboti…

Osnovne škole i školarci u Srbiji biće glavni korisnici sredstava prikupljenih u okviru humanitarne akcije organizovane u okviru drugog po redu Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti obeležen 9. oktobra, saopštila je Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu.

“Sve donacije prikupljene tokom ove akcije biće upotrebljene za nabavku savremenih učila za đake u više od 60 osnovnih škola u 30 opština širom Srbije. Obuhvaćene škole, biće opremljene novim pametnim tablama, laptop računarima, projektorima i učilima za najmlađe, uključujući i ‘bee bot’ robote“, kaže se u saopštenju.

Podsećamo da Nacionalni dan davanja podržava Savet za filantropiju, kojim predsedava premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Ovaj dan predstavlja lep povod da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, a ove godine se fokusiramo na najmlađe članove naše .”

Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma, podsetila je da Nacionalni dan davanja slavi filantropiju i doprinos zajednici.

“To je potpuno razumljivo u Srbiji, zemlji koja je poznata po velikodušnosti svojih građana. Ovaj dan predstavlja lep povod da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, a ove godine se fokusiramo na najmlađe članove naše zajednice“, rekla je ona, naglašavajući da je cilj organizatora da u tu misiju uključe što više građana i kompanija.

Tokom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, prikupljena su sredstva za nabavku spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica, podseća Ambasada u saopštenju.

Nacionalni dan davanja organizuje se u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Tekst: VOA Grafika: Sajt Ambasade SAD u Srbiji

YOU MAY LIKE