Chicago, IL
59°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 9mph ENE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 3
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
61°F
61°F
61°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
66°F / 61°F
68°F / 48°F
57°F / 46°F
54°F / 45°F
52°F / 41°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

AMERIKANAC UKAPIRAO SRBE: “Dočekaće vas raširenih ruku, osim ako im kažete jednu stvar!”

Amerikanac koji se na TikToku predstavlja kao Sajmon Sajs (Sajmon govori), koji uglavnom snima klipove u kojima na smešan način opisuje različite zemlje širom sveta, ovog puta podelio je video u kom se dotakao Srba i Srbije i tom prilikom oduševio mnoge korisnike širom Balkana.

Naime, u videu koji je nazvao “Moj vodič za putovanje i preživljavanje u Srbiji“, Sajmon je opisao sve karakteristične stvari za Srbiju – od istorije, naučnika, sportista, hrane…

Na početku videa, napravio je prvu šalu na račun stranaca koji ne prave razliku između Srbije i Sibira, koristeći sliku i vrisak Novaka Djokovića tokom meča kao znak da mešanje ovih pojmova Srbi ne vole.

“Zemlja mimova, odlične muzike i tenisera”

Ipak, ubrzo se vratio na Srbiju.

“O Srbija, zemlja mimova, odlične muzike, poznatog tenisera i Slovena. Srbija je nalazi na Balkanu. Ali uprkos trubulentnoj istoriji, tu je i dijaspora od oko 5 miliona Srba širom sveta”, rekao je on na početku svog izlaganja, pominjući našeg naučnika Mihajla Pupuna kao jednog od osnivača NASA-e”, rekao je on u svom videu.

@simooon.says My travel-survival guide for Serbia lol 🇷🇸 #serbia #serbia🇷🇸 #belgrade #balkan #comedy #travel ♬ original sound – Simon Says

Srpska zastava zadaje glavobolju?

Onda je na šaljiv način opisao našu zastavu, te rekao:

Srpska zastava daće vam glavobolju na času geografije, jer vas može zbuniti sa ostalim zastavama koje imaju iste boje”, rekao je on i dodao objašenjene naše trobojke.

“Srpska kuhinja će vas prosvetliti”

Govoreći o srpskoj kuhinji, rekao je da “prosvetljuje”.

“Ako govorimo o hrani, srpska kuhinja će vas prosvetlili, osim ako ste vegan. Imate sarmu, ćevape, pljeskavice i karađorđevu š… ok, odustajem”, rekao je on, misleći na šniclu koju nije mogao pravilno da izgovori.

Srbi dobri domaćini

Objasnivši da su Srbi veoma dobri domaćini, i da će svakog dočekati otvorenih ruku, dotakao se srpskih sportista.

“Srbi su druželjubivi, dočekaće vas raširenih ruku, osim ako im kažete da su loši u sportu, onda ste napravili ogromnu grešku i to će vas dovestu u opasnost”, našalio se on.

“Ni slučajno ne govorite da su loši u sportu”

Onda je objasnio, da ukoliko je neko pogrešio te se zamerio Srbima zbog sporta, ima tri opcije:

“Jedna je da bežite, što je loša ideja jer opet, Srbi vole sport i biće brži od vas, stići će vas. Opcija dva je da se izvinite i kažete da je Novak Đoković najbolji sportista i dobaciti im košarkašku loptu. Ako budete imali dovoljno sreće, tada će biti očarani njihovom ljubavlju prema sportu i zaboraviti na vas”, rekao je on.

“Poklonite im flašu rakije”

Onda je došao do opcije tri te napisao:

“Opcija tri je da im poklonite flašu rakije, kao znak vaše dobre volje, to će sigurno odraditi dobar posao, ali ćete onda morati tu rakiju da sa njima i popijete, što je jednako osećaju kao da ste prebijeni”, objasnio je on detaljno u svom videu, koriteći tom prilikom slike Novaka Đokovića, Nikole Jokića i Gorana Bregovića.

U komentarima ljudi oduševljeni

U komentarima, Srbi su se oduševili njegovim izlaganjem, složivši se sa njim da ne praštaju kada neko kaže da nisu dobri u sportu. Ipak, bilo je i onih koji su mu zamerili što nije pomenuo Nikolu Teslu, Milutina Milankovića i mnoge druge…

“Ja sam Srbin i volim ovaj video, tako stereotipan, ali istinit, baš si me nasmejao”, “Savršeno je, savršeno! Do poslednjeg dela, apsolutno si me oduševio kod šnicla dela”, “Imamo mnogo više od ovoga, ali dobar je video”, “Zaboravio si Nikolu Teslu”, “Nisi pomenuo mnoge kao Nikolu Teslu, Milutina Milankovića, Milevu Marić…”, glasili su neki od komentara.

PROČITAJTE VIŠE:

DŽASTIS STIGAO U SRBIJU: Američki tiktoker snimio klip na Trgu republike i našalio se na račun Tesle i kneze Mihajla! (VIDEO)

LUTKOM PROTIV DISKRIMINACIJE: Napravljena prva Barbika sa Daunovim sindromom! (FOTO)

ŠTA SE DESI KAD SE SRETNU RUS I AMERIKANAC U BEOGRADU? Poznati tiktokeri Džastis i Gleb zapevali ovu srpsku pesmu! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Tiktok @simooon.says

YOU MAY LIKE