Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 13mph WNW
Влажност: 59%
Притисак: 30.23"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

AMERIKA UMORNA OD UKRAJINE: Zvaničnici privatno ohrabruju Kijev za pregovore sa Rusijom!

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena privatno ohrabruje ukrajinske lidere da pokažu otvorenost za pregovore sa Rusijom, objavio je Vašington post.

Kijev bi, kako navodi list, trebalo da odustane od javnog odbijanja da se angažuje u mirovnim pregovorima osim ako predsednik Vladimir Putin ne bude smenjen sa vlasti.

Kako su anonimni izvori upoznati sa pregovorima, preneli Vašington postu, cilj SAD nije da primora Ukrajinu na pregovore već da Kijev zadrži podršku ostalih zemalja.

Iako američki zvaničnici smatraju da ruski predsednik Vladimir Putin, za sada, nije ozbiljan u vezi sa pregovorima, priznaju da je zabrana predsednika Vladimira Zelenskog da se pregovara sa Putinom izazvala zabrinutost u delovima Evrope, Afrike i Latinske Amerike, gde su se najviše osetile posledice rata u vidu dostupnosti i rasta cene hrane i goriva.

Kako su anonimni sagovornici naveli za Vašington post, kod pojedinih zemalja oseća se ozbiljan “zamor od Ukrajine”.

Razgovori ilustruju koliko je postala složena pozicija Bajdenove administracije, jer američki zvaničnici javno obećavaju da će podržati Kijev ogromnim sumama “koliko god bude potrebno”, dok se nadaju rešenju sukoba koji je u proteklih osam meseci poremetio svetsku ekonomiju i izazvao strah od nuklearnog rata, piše Vašington post.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen Instagram @zelenskiy_official

YOU MAY LIKE