Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 5mph W
Humidity: 67%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
50°F / 45°F
55°F / 43°F
45°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

AMERIKA BEZ OČEVA: Ovo su gradovi u kojima većina dece danas neće imati s kim da slavi Father’s Day!

Dok se porodice širom SAD spremaju da obeleže Dan očeva, veliki broj dece neće imati šta da proslavi, pokazuje analiza američkog portala Dejli Vajer, zasnovana na nedavno objavljenim podacima sa popisa.

Na državnom nivou, najgora situacija je u Portoriku, gde samo 38% dece živi sa dva roditelja. Iza Portorika sledi Distrikt Кolumbija sa 48%, zatim savezne države Misisipi, Luizijana i Novi Meksiko, gde između 55 ​​i 57 odsto dece ne živi sa oba roditelja.

Na mapi ispod oblasti obojene u plavo pokazuju mesta gde većina dece ne živi sa oba roditelja.

Foto: Daily Wire

Stopa je u nekim sličajevima bila izuzezno visoka i na lokalnim nivoima. Ročester u Njujorku je imao najgoru stopu dvoroditeljskih domaćinstava u zemlji, nešto više od 25 odsto. Odmah iza su bili Flint u Mičigenu i Кlivlend u Ohaju.

U pojedinim popisnim četvrtima gradovima ne samo da većina dece nema oca, već neki čak ni ne poznaju nikoga ko ima.

“Deca odrastaju ne samo da ne vide svoje očeve, već čak i druge muškarce koji ispunjavaju tu ulogu“, rekao je predsednik Nacionalne inicijative za očinstvo Кris Braun, koji je rođen u Ročesteru.

Statistički je veća verovatnoća da će takvi dečaci odrasti i da neće brinuti o sopstvenoj deci.

“Postoji fraza, ‘ne možete biti ono što ne vidite'”, rekao je Braun i dodao: “To ima ogroman uticaj na ono što vidimo da se dešava u zajednicama širom zemlje, a to je odsustvo muškaraca i očeva iz zajednica uopšte”.

“Samohrano roditeljstvo se može proširiti kao zaraza”, rekao je on.

“Vidimo da siromašne zajednice imaju veoma visok procenat samohranih roditelja. Sve se nadovezuje jedno na drugo, što više ljudi vidite da ne odgajaju decu u bračnim porodicama, dobijate eksponencijalni efekat rasta“, rekao je on.

Studije pokazuju da je veća verovatnoća da će deca koja odrastaju bez oca počiniti zločin, biti nezaposlena i da će im biti potrebna pomoć vlade.

Države sa najvećom stopom dece sa dva roditelja bile su Juta sa 81 odsto, zatim Ajdaho sa 76, Vajoming sa 74 i Severna Dakota sa 73 odsto.

Braun smatra da je malo verovatno da će problem biti rešen bez većeg kulturnog akcenta na važnosti tradicionalne porodice.

“Neće postojati ništa strukturalno da se to povrati, ako ne postoji politička volja da se promovišu domaćinstva sa dva roditelja“, rekao je on.

Čini se da politička levica u SAD sve više odstupa od te ideje. Black Lives Matter je otvoreno promovisao “remećenje strukture nuklearne porodice koju je propisao Zapad”. I druge dobro finansirane levičarske grupe su u velikoj meri odbacile napore za promociju tradicionalne porodice, uprkos tome što je to siguran put i ka rasnoj jednakosti.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE