Connect with us

Amerika

AMERIČKI STRUČNJAK ZA KONTROLU BOLESTI: Drugi talas pandemije očekuje se na zimu i mogao bi biti još jači

Published

on

Amerika će verovatno istovremeno imati i epidemiju gripa i korona virusa, kombinaciju koja će biti veće opterećenje za nacionalni zdravtsveni sistem od prvog talasa

U SAD je do sada registrovano 825,306 slučajeva zaraze korona virusom, dok je broj preminulih skočio na 45,075, jer je samo u jednom danu virus odneo više od 2.750 života.

Ono što najviše zabrinjava je najava direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Roberta Redfilda o drugom talasu virusa Kovid-19 za koji se očekuje da u Sjedinjenim Američkim Država dođe sledeće zime, a mogao bi da bude jači od prvog jer će verovatno doći na početku sezone virusa.

Redfild je u intervjuu za Vašington post rekao da će ta zemlja verovatno istovremeno imati i epidemiju gripa i korona virusa, kao i da će ta kombinacija biti veće opterećenje za nacionalni zdravtsveni sistem od prvog talasa.

On je dodao i da CDC razgovara sa zvaničnicima o mogućnosti upisivanja i obuke radnika iz američkog Biroa za popis i volontera iz mirovnog korpusa kako bi se stvorila nova radna snaga za borbu protiv korona virusa.

IZVOR: Agencije FOTO: Wikipedia

Advertisement