Connect with us

Amerika

AMERIČKA SRBIJADA Fudbal okupio 12.000 Srba u Čikagu!

Published

on

Tri dana je trajao najveći srpski sportski događaj „Srbijada“ koji okuplja Srbe iz cele Amerike i Kanade.

Ovaj fudbalski turnir poslednjih godina postao je ozbiljan događaj koji ne okuplja samo sportiste i ljubitelje fudbala nego i posetioce svih uzrasta, pa se na Srbijadi pored fudbala može naći još neki vid zabave uz muziku, hranu, piće i druženje.

Na ovogodišnjoj Srbijadi učestvovalo je 45 timova starijeg uzrasta i 20 dečijih timova. Pobednik Srbijade u najačoj grupi “Open” je tim “United Serbs – New Jersey” koji je u finalu igrao sam istoimenim timom “United Serbs – Milwaukee”.

U drugoj grupi “Over 30” pobedu je odneo na penalima tim “Compass Holding” koji prvi put učestvuje na Srbijadi.

Pobedu u grupi od 7 do 9 godina odneo je tim “Hamilton Serbs”.

Fudbal okupio 12.000 Srba u Čikagu!

Fudbal okupio 12.000 Srba u Čikagu!Tri dana je trajao najveći srpski sportski događaj „Srbijada“ koji okuplja Srbe iz cele Amerike i Kanade. Ovaj fudbalski turnir poslednjih godina postao je ozbiljan događaj koji ne okuplja samo sportiste i ljubitelje fudbala nego i posetioce svih uzrasta, pa se na Srbijadi pored fudbala može naći još neki vid zabave uz muziku, hranu, piće i druženje.Na ovogodišnjoj Srbijadi učestvovalo je 45 timova starijeg uzrasta i 20 dečijih timova. Pobednik Srbijade u najačoj grupi “Open” je tim “United Serbs – New Jersey” koji je u finalu igrao sam istoimenim timom “United Serbs – Milwaukee”. Pobedu su odneli momci iz Nju Džersija. U drugoj grupi “Over 30” pobedu je odneo na penalima tim “Compass Holding” koji prvi put učestvuje na Srbijadi. Pobedu u grupi od 7 do 9 godina odneo je tim “Hamilton Serbs”.https://www.vesti-online.com/grmljavina-u-cikagu-fudbal-okupio-12-000-srba-video/

Geplaatst door Serbians California op Donderdag 12 september 2019

Tekst: Serbians California Foto: Facebook Prinscreen

Advertisement