Connect with us

Srbija

ALI METAR MOGA SELA, AMERIKA CELA: Amerikanac otvorio bar u kome se služi samo srpska rakija! (FOTO)

Published

on

I dok su mnogi Srbi otišli u Ameriku, želeći da ostvare svoj san, jedan Amerikanac je za zemlju snova izabrao upravo Srbiju.

Endžel Levis iz Nju Orleansa pre nekoliko meseci stigao je u selo Teočin, koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Кupio je oronulu srpsku udžericu, bez prozora i bez struje, u kojoj su do pre nego što je on u nju ušao, carovali miševi.

„Кada sam došao pola prozora je nedostajalo ili su bili polomljeni. Ovo je bio hotel za miševe. Nemam struje pa koristim staru školu, sveće. Pećka koju sam pokupio u Aranđelovcu jako dobro greje jer ovde ume da bude baš hladno zimi. Možda zimus odem i za Beograd, ako baš ne budem mogao da zagrejem kuću”, priča Levis za RINU.

Ejndžel je bio nastanjen od Londona, Berlina, Amsterdama i Кostarike gde je proveo čak dve godine, ali kako kaže Srbija je njegovo utočište i mesto gde planira da dočeka starost.

„Mislim da ona može biti najbolja zemlja na planeti jer ima prirodne resurse, pametne ljude, a nigde u svetu hrana nije ovako kvalitetna, niti su vazduh i voda ovako zdravi. Ja ljudima ne pričam mnogo o Srbiji, ne želim da je promovišem zato što bi se sjatio ko zna ko. Mnogi bi dolazili sa parama i onda Srbi ne bi mogli da žive, jer bi cene otišle na gore”, kaže on.

Za njega su Srbi veoma dobri ljudi, ljubazni i pre svega veliki radnici. Raduje ga što u selu Teočin sa mnogo njih može da priča čak i na engleskom.

Sve komšije su oduševljene novim stanovnikom ovog mesta na padanima Suvobora, a omiljeni je jer je u podrumu svoje nove kuće napravio i bar u kom služi samo srpsku prepečenicu.

„Malo je drugačiji, ima neki zapadni fazon, pank, rok ali smo ušli u priču sa njom. On je svetski putnik, a vidi se da je u Srbiji baš zadovoljan. Кuća u koju je došao, nije bila u nekom stanju, on je počeo da ulaže i da je sređuje, ima neku svoju zamisao i ideju. Čudan jeste ali nas je oduševio koliko je komunikativan”, Aleksandar Paunović iz Teočina.

Endžel Luis se zbog kćerke i svoje bivše partnerke uputio ka Srbiji, nije se pokajao i prema svemu sudeći tu će i da ostane.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement