Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
37°F
36°F
36°F
36°F
39°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 1 year ago

By admin

ALBANSKI ANALITIČAR: Džaka i Šaćiri ne predstavljaju našu naciju, oni su proizvod Švajcarske!

I dok Albanci širom regiona i sveta slave fudbalere švajcarske reprezentacije albanskog porekla Džerdana Šaćirija i Granita Džaku, naročito posle pobede Švajcarske nad Srbijom, u albanskoj javnosti na KiM, postoje oni koji smatraju da Šaćiri i Džaka „nisu kosovske”, već švajcarske patriote.

Analitičar Nedžmedin Spahiu ocenio je da se treba radovati, jer oni jesu albanske nacionalnosti, ali i da su takođe proizvod Švajcarske.

„Treba da se radujemo svakom uspehu ljudi naše nacionalnosti bilo gde u svetu, ali ne i da ih izjednačavamo sa onima koji predstavljaju našu naciju. Džerdan Šaćiri i Granit Džaka su naša krv, ali oni nisu proizvod Kosova, oni su proizvod Švajcarske. Švajcarska ima pravo da se hvali njima, a ne mi. Možemo da se radujemo njihovom uspehu. Oni ne predstavljaju našu naciju, već švajcarsku“, poručio je Spahiu, prenosi portal „Bota sot”.

On je dalje naveo da „niko nema pravo da krivi Šaćirija i Džaku što nisu izdali Švajcarsku i zaigrali za reprezentaciju Kosova, ali se ne mogu smatrati kosovskim patriotama. Švajcarskim patriotama, da“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Politika
Foto: Printscreen Twitter @FourFourTweet

YOU MAY LIKE