Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

ALAL VERA, JUNAČE: Golim rukama ubio vuka, spasio stado, pa se sam odvezao po pomoć!

Šezdesetogodišnji stočar Svetomir Potić iz pirotskog sela Koprivštica, proteklu noć će pamtiti dok je živ. Cena, kako ga zovu prijatelji i poznanici, golim rukama je odbranio svoje stado od stotinak alpino koza i tom prilikom usmrtio vuka teškog četrdesetak kilograma. Sa povredama-ujedima po rukama i nogama Cena se oporavlja u bolnici, a o stadu će ovih dana brinuti rođaci i prijatelji., prenose Pirotske vesti.

Bilo kako bilo, ni nastariji stanovnici Stare planine ne pamte da je neko goloruk uspeo da zaštiti svoje stado i da je tom prilikom usmrtio opasnog predatora.

Kako su nam ispričali njergovi rodjaci i prijatelji Ivica Najdanović, Hristivoje Potić i Radisav Panić, vuk je prošle noći u mestu Glavina upao u Cenin tor sa stotinak koza. Čim su se oglasili psi, Potić je ustao i krenuo da vidi šta se dešava. Video je zver uz stadu i golim rukama pokušao da je spreči da mu zakolje neko grlo.

Tokom borbe sa životinjom vuk ga je izujedao po rukama. Vučjih čeljusti i daljih povreda se oslobodio onog momenta kada ga je bukvalno zadavio. Nakon dramatične borbe Potić je sav krvav seo u svoj džip i rano ujutru stigao do sela odakle je pozvana hitna pomoć koja ga je prebacila do pirotske bolnice, u kojoj se oporavlja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Pirotske vesti
Foto: Pirotske vesti

YOU MAY LIKE