Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

AIR SERBIA ŠIRI MREŽU PO AMERICI: Letovi do Los Anđelesa, Majamija, Atlante, Las Vegasa, Bostona…preko partnera Jet Blue

Srpski nacionalni avioprevoznik Air Serbia (JU/ASL) i američka low-cost avikompanija JetBlue (B6/JBU) uspostavili su kod-šer saradnju (code share). Ovaj vid saradnje između avio kompanija za putnike u praksi znači “virtuelno spajanje” na određenim letovima: jedna kompanija postavlja oznake letova od druge i prodaje usluge partnerske kompanije svojim putnicima  i obratno na određenim letovima.

Air Serbia je postavila svoju JU oznaku od 26. jula na 25 destinacija u okviru JetBlue mreže: Atlantu, Boston, Bafalo, Čarston, Detroit, Fort Loderdejl, Fort Majers, Džeksonvil, Kansas Siti, Las Vegas, Los Anđeles, Majami, Ontario (u Kaliforniji), Orlando, Feniks, Portland (PDX), Portland (PWM), Puerto Platu, Punta Kanu, Raleigh-Durham, San Diego, San Francisko, Santo Domingo, Tampa and Vest Palm Bič.

B6 će biti pridodat na letove srpske avio-kompanije od aerodroma “Dž.F.Kenedi” u Njujorku i “O`Her” u Čikagu do aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu.

JetBlue ima nameru da postavi svoj B6 i na druge letove Air Serbia između Beograda i određenih destinacija u Evropi, navode u srpskoj aviokompaniji.

„Sa Air Serbiom od 2016. godine imamo odlično međulinijsko partnerstvo i vidimo veliki potencijal u našoj novoj kod-šer saradnji“, rekao je Robin Hejs, generalni direktor kompanije JetBlue.

Njegov kolega Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia uzvraća da se veoma raduju saradnji i da u srpskoj avio kompaniji veruju “da će ona znatno unaprediti mogućnosti putovanja između SAD i destinacija u okviru mreže Air Serbia, naročito onih u oblasti šireg Balkana“.

Jet Blue je avio-kompanija je kompanija sa sedištem u Long Ajlendu u državi Njujork i najznačajniji je avio-prevoznik u Bostonu, Fort Loderdejlu, Los Anđelesu, Orlandu i san Huanu. Jet Bluee saobraća do više od 100 destinacija širom SAD, latinske Amerike, Kariba, Kanade, Velike Britanije i Francuske, navodi Air Serbia o svom partneru.

Vazduplovna zajednica prepoznaje JetBlue kao avio kompaniju poznatu po inovacijama i smelom marketingu. Sada daleke 2007. zabeleženo je da je u saradnji sa Yahoo! i Blackberry ponudila tada skoro pa revolucionarnu mogućnost WiFi u putničkom avionu – u suštoj suprotnosti sa low cost poslovnom politikom i niskim cenama avio karata. Poslednjih nekoliko godina JetBlue intenzivno proširuje svoje poslovanje u Evropi i povezivanje sa destinacijama u SAD. Upravo od 2020. na mestu za generalnog menadžera JetBlue za Evropu je Maja Gedošev, Beograđanka sa bogatom međunarodnom karijerom u vazdušnom saobraćaju.

Izvor: Aero.rs Foto: Air Serbia

YOU MAY LIKE