Published 2 months ago

By Serbian Times

AGONIJA U PRIŠTINI SE NASTAVLJA: Odložen pretres u slučaju Srbina optuženog za navodne “ratne zločine”!

Pretres u slučaju Slađana Trajkovića odložen je za 4. avgust zbog nedostavljanja kompletne dokumentacije advokatu optuženog.

Advokat Dejan Vasić je zatražio odlaganje, tako da je čitanje optužnice odloženo za 4. avgust.

Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Suđenje Srbinu iz Severne Mitrovice Slađanu Trajkoviću, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine, počelo je danas u Osnovnom sudu u Prištini.

Advokat Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića, izneo je brojne optužbe na rad Suda i Tužilaštva, ističući da je taj sud sebi dozvolio da se svede na “jednog običnog pisara Specijalnog tužilaštva u Prištini”.

“Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada i preko 10 odbrana u predmetima za ratne zločine. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela”, rekao je Vasić u sudu.

Vasić je zatražio i da sud odredi jemstvo da Trajković bude pušten u kućni protvor zbog bolesti, a Tužilaštvo se usprotivilo tom zahtevu.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv okrivljenog Slađana Trajkovića podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

POVEZANE TEME:

SRAMNA ODLUKA PRIŠTINSKOG SUDA: Produžen pritvor uhapšenom Srbinu policajcu na još 2 meseca!

SUPRUGA UHAPŠENOG SRBINA POLICAJCA: Prebačen je u Prištinu i optužen za ratni zločin!

UHAPŠEN SRBIN KOD GRAČANICE: Kosovski policajci bili brutalni, porodica misli da je zbog navodnih “ratnih zločina”!

Izvor: Kosovo.online
Foto: Kosovo.online

YOU MAY LIKE