Chicago, IL
55°
Fair
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 19mph W
Humidity: 33%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
54°F
52°F
50°F
48°F
46°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 5 years ago

By admin

ADVOKATI UPOZORAVAJU: Racija na imigrante u Čikagu počinje u nedelju

Služba za imigraciju i carine (ICE) će, prema informacijama iz pouzdanih izvora, sprovesti akciju na nacionalnom nivou čiji bi epicentar bio u Čikagu

Čikaški advokati koji se bave pravima emigranata upozoravaju da postoje nagovestaji da bi Služba za imigraciju i carine (ICE) mogla da sprovede akciju na nacionalnom nivou čiji bi epicentar bio u Čikagu, koja bi počela u nedelju, tj sutra 23.juna.

Prema najavama verodostojnih izvora ova akcija biće usmerena protiv porodica i mlađih punoletnika koja su ušli u Sjedinjene Američke Države kao deca bez pratnje.

Glasnogovornici Nacionalnog centra za imigrantsko pravosuđe, Koalicija Ilinoisa za izbeglice i imigrante objavili su sledeće važne informacije za pojedince i porodice koji se spremaju da brane svoja prava pred državnim organima tokom ove akcije:

1. Napravite sigurnosni plan unaprijed:

  • Identifikujte svoje kontakte za hitne slučajeve i zapamtite njihov broj telefona
  • Obezbedite školi ili dnevnom boravku vašeg deteta ime i telefonski broj za kontakt u hitnim slučajevima, kao i ovlaštenje da kontakt za hitne slučajeve može da pokupi vaše dete
  • Obezbedite ovlaštenje za kontakt-osobu za hitne slučajeve da može da donosi medicinske i pravne odluke za vaše dete
  • Sačuvajte svoj pasoš, podatke o identitetu, dokaz o fizičkom prisustvu u SAD-u i finansijske informacije na sigurnom mestu. Proverite da li im kontakt za hitne slučajeve može pristupiti

2. Poštujte saobraćajna pravila i krivične zakone i uvek imajte pri sebi valjanu državnu legitimaciju i / ili radnu dozvolu. Nemojte nositi dokumente koji ne odgovaraju vašem identitetu.

3. Ostvarite svoja prava ukoliko budete predmet izvršne radnje policijskih organa:

  • Ako ste zaustavljeni u saobraćajnoj stanici: Pitajte je li policajac iz lokalne policijske uprave ili ICE-a. Službenici za imigraciju često se predstavljaju kao “policija”, ali je važno znati koju agenciju predstavljaju. Ako su oni ICE službenici, ne morate da odgovarate na bilo kakva pitanja ili da date bilo kakvu dokumentaciju pre nego što razgovarate sa advokatom.
  • Ako vam policajac pokuca na vrata: Ne otvarajte vrata ukoliko Službenici nemaju nalog potpisan od strane sudije za ulazak u vaš dom. ICE nalog u većini slučajeva nije potpisan od strane sudija.
  • Svi ljudi po zakonu imaju pravo da ćute. Ne morate da odgovarate na bilo kakva pitanja ili da pokažete dokumente službeniku za imigraciju. Tražite da razgovarate sa advokatom.

Ako vam je potrebna podrška:

  • 24-časovna hitna podrška: Pozovite telefon za podršku porodici na 1-855-HELP-MY-FAMILY (1-855-435-7693). Hotline je na raspolaganju 24 sata dnevno na engleskom, španskom, korejskom i poljskom jeziku. Volonteri pružaju pravne i socijalne preporuke i osnovne informacije o zakonskim pravima. Za dodatne informacije posetite: https://www.icirr.org/community-resources

Imigracioni pravni zastupnik:

  • NIJC i Fond za pravnu zaštitu grada Chicaga: Stanovnici Čikaga imaju pravo na besplatne pravne usluge od NIJC-a preko Fonda za pravnu zaštitu grada Chicaga. Imigranti izvan Čikaga takođe mogu dobiti jeftine pravne konsultacije i predstavljanje NIJC-a. Pozovite (312) 660-1370 ili pošaljite e-mail nijcild@heartlandalliance.org da biste zakazali sastanak.
  • PASO-West Suburban Action Project nudi pravne usluge i informativne sastanke za imigrante u zapadnim predgrađima Čikaga. Za više informacija nazovite 708-410-2000

Izvor: immigrantjustice.org

YOU MAY LIKE