Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

ADIDAS RAZOČARAO FANOVE ŠIROM SVETA: Promovišu transrodne muškarce u ženskim sportovima!

Dok se kontroverze nastavljaju širom sveta oko bioloških muškaraca koji se takmiče u ženskim sportovima, Adidas slavi transrodne sportiste kroz reklamnu kampanju „I’mPossible“.

Svaka reklama prikazuje figuru koja je na neki način zauzela „svetlo pažnje sveta“ — uključujući brazilsku odbojkašicu Tifani Abreu, transrodnu ženu.“

Abreu je postao prvi transrodni sportista u brazilskoj Superligi“, naglašeno je u Adidasovom opisu snimka na Jutjubu.

„Ne samo da je nezaustavljiva sportistinja, već takođe koristi svoj glas da podstakne druge da prihvate sopstveni identitet“, piše u natpisu.

„Ja sam Tifani Abreu“, objašnjava transrodna sportistkinja. „Igram za Brazil. I za sve trans žene. Dakle, kada navijate za moje ime, svi pobeđujemo, na terenu i van njega. Moja priča nije nemoguća. Ja sam moguća.”

Adidas je takođe predstavio Abreua u reklamnoj kampanji 2021. pod nazivom „Ništa nije nemoguće“.

Brend je naslovio oglas za 2021: „Tifani Abreu je videla samo mogućnosti. Da bude trans žena. Profesionalni sportista. I inspiracija – za sve nas – da budemo ko god i šta god želimo da budemo.”

Transrodna sportistkinja je bila „prva trans žena koja je postala zaštitno lice nekog velikog brenda”.

„Moje najveće nasleđe nije da dođem do Olimpijskih igara, već da otvorim puteve novim trans sportistima u bliskoj budućnosti. Moja želja je da sve više konfederacije počnu da nas doživljavaju ne kao trans ljude, već kao sportiste“, rekla je Abreu za publikaciju Universa 2021.

Ovaj oglasi dolaze uoči ženskog prvenstva u plivanju i ronjenju na kojem će se plivačica Lia Tomas, biološki muškarac koji se identifikuje kao transrodna žena, takmičiti u ženskim trkama.

„Samo želim da pokažem trans deci i mlađim trans sportistima da nisu sami“, navodno je rekao/la Tomas u intervjuu za Sports Illustrated. „Oni ne moraju da biraju između toga ko su i sporta koji vole.”

Tomas je osvojila nekoliko ženskih titula na prvenstvu u plivanju i ronjenju u Ivi League u februaru, postavivši rekord i na 200 jardi slobodno i na 500 jardi slobodno.

Transrodna plivačica je favorizovana da pobedi u disciplinama na 200 i 500 jardi slobodnim stilom na prvenstvu NCAA u ženskoj kategoriji i u plivanju i skokovima u vodu, koje počinje 16. marta u Atlanti.

Medij izveštavaju da je Tomas na putu da bude „saigrač“ osvajačice zlatne olimpijske medalje Kejti Ledeki 2024. na Igrama u Parizu 2024 — i možda da pretekne njene olimpijske rekorde.

Jedanaest država je nedavno donelo zakon koji zabranjuje biološkim muškarcima da se takmiče u ženskim sportovima, a najmanje 29 država je preduzelo korake da izradi ili donese zakon koji zabranjuje biološkim muškarcima da se bave ženskim sportom, prema podacima koje je prikupila Američka unija za građanske slobode.

Drugi zakoni koje podržavaju republikanci zabranjuju maloletnicima da dobiju transrodne operacije i hormone — medicinske intervencije koje zagovaraju i mnoge u nasleđenom medijskom okviru kao „medicinsku negu koja afirmiše rod“.

Tokom obraćanja o stanju u Uniji, predsednik Džo Bajden je pozvao zakonodavce da donesu radikalno progresivan Zakon o ravnopravnosti, kritikujući „napad državnih zakona usmerenih na transrodne Amerikance i njihove porodice“.

„Kao što sam rekao prošle godine, posebno našim mlađim transrodnim Amerikancima, uvek ću vam čuvati leđa kao vaš predsednik kako biste mogli da budete svoji i da ostvarite svoj Bogom dani potencijal“, dodao je Bajden.

Izvor: Daily Wire Foto: Printscreen / Instagram @tifannyabreu10

YOU MAY LIKE