Connect with us

Srbija

ŠAMPIONKA ZNANJA! Gorica je vrsna studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu sa prosekom 10,00!

Published

on

Goricu Vidović još od osnovne škole zanimale su prirodne nauke, a ponajviše biologija i hemija, dok je svoje znanje iz ovih nauka proširivala kroz razne formalne i neformalne vidove obrazovanja. Ova briljantna devojka je za svoje uspehe tokom osnovne, srednje i muzičke škole odlikovana i počasnom Vukovom diplomom.

Ova mlada i ambiciozna devojka je već u ranom periodu odrastanja pokazivala neuobičajeno interesovanje za prirodne nauke, svakodnevno postavljajući sebi ali i drugim ljudima pitanje, kako i zašto se nešto dešava!

Već po dobijanju bilogije kao nastavnog predmeta shvatila je u kom pravcu i na kom polju želi da se usavršava.

Tokom gimnazijskih dana ljubav prema nauci je sve više bujala i najveći uticaj u tom periodu na nju je imao Istraživački centar Petnica, gde je se susrela sa najnovijim tehnologijom koja je bazirana na iskustvima prethodnika i koja može imati značajan doprinos nauci.

Razvijala je takmičarski duh tokom školovanja, koji joj je doneo i brojne prestižne nagrade. Nosilac je trećeg mesta na Književnoj olimpijadi, vicešampionka Republičkog takmičenja iz biologije, učesnica prestižnog 60. Kongresa studenata biomedicinskih nauka Srbije, klavirsko umeće pokazala je na brojnim festivalima, dobitnica nagrade Zadužbine Nikole Spasića za postignute izuzetne rezultate, vrsna studentkinja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa besprekornim prosekom 10,00!

PROČITAJTE JOŠ:

NE ODUSTAJTE NIKAD! Dušan (19) preživeo kliničku smrt, izgubio glas i vid, a onda je dokazao da snaga volje čini čuda!

“VOLELA BIH DA BAR IMAMO ZA UŽINU”: Potresni vapaj Maje (12) i njenih sestara (FOTO)

AMERIKANKA OTPEVALA BAJAGIN HIT: Poslušajte kako zvuči “Od kada tebe volim” u obradi ove mlade zvezde! (VIDEO)

Kako i sama kaže najsrećniji dan u životu je bio dan kada je upisala Medicinski fakultet. Upustila se u nešto novo, u oblast naučno-istraživačkog rada kome planira da se u budućnosti još više posveti. Do tada svoje znanje nadograđuje učestvovanjem u naučnim projektima u više obrazovnih institucija.

Trenutno je student Medicinskog fakulteta u Beogradu i nakon završetka istog planira dalje usavršavanje iz oblasti humane genetike i mikrobiologije. Sebe vidi kao istraživača na polju otkrivanja genetičkih osnova i preveniranja čestih bolesti čoveka.

Svoje slobodno vreme koristi za putovanja i upoznavanje novih kultura, gradova i država.

Izvor: Serbian Times / Bojana Kovačević Foto: Printscreen / Youtube

Advertisement