Connect with us

Biznis

4 ZLATNA MEDICARE PRAVILA: Kako da izbegnete velike medicinske račune, penale za kasni upis i skupe lekove! (VIDEO)

Published

on

Bojan Vesković je stručnjak koji godinama radi sa Medicare populacijom. Počeo je u klinici gde je radio sa doktorima i Medicare pacijentima. Trenutno vodi nezavisnu agenciju koja se bavi zdravstvenim osiguranjem, sa fokusom na Medicare.

Evo njegovih dragocenih saveta za sve korisnike Medicare i one koji žele da to postanu

1.Upišite se u Medicare program na vreme!

Za Medicare treba aplicirati kroz Social Security administraciju dva-tri meseca pre Vašeg 65. rođendana. Ako imate osiguranje preko firme koja ima vise od 20 radnika, Vi imate pravo da zadržite to osiguranje i odložite upis u Medicare bez posledica i penala. Ukoliko nemate osiguranje ili imate individualan plan (npr. Marketplace) Vi bi trebali aplicirati za Medicare, jer ako to ne uradite na vrijeme – plaćaćate penale za kasni upis.

STRUČNJAK ZA MEDICARE ZDRAVSTVENO OSUGURANJE: Bojan Vesković sa porodicom

2.Državni Medicare nije besplatan, nema pokriće za zubara i lekove i ne plaća 100% za pokrivene usluge!

Državni (Original) Medicare se plaća $148.5 mesečno u 2021. godini. U zavisnosti od prihoda neki će plaćati veću mesečnu ratu, dok će neki biti oslobođeni plaćanja, ako se kvalifikuju. Medicare ima “deductible” i za većinu pokrivenih usluga plaća 80%, a Vama šalje da platite 20%. Dobra strana Medicare osiguranja je što važi u celoj Americi i većina doktora i bolnica primaju Medicare. Problem je u tome što ne postoji limit koliko Vi možete da potrošite u toku godine – 20% uvek važi, bez obzira na cenu.

3.Da pokrijete 20% trebate Medicare Suplement Osiguranje!

Ovo je sekundarno osiguranje tj. dodatak na državni Medicare. Ovo osiguranje nastavlja da plaća gde Medicare stane, npr. 20% i mirni ste što se tiče troškova. Vi i dalje idete doktoru kojem hoćete, ali više ne brinete o troškovima. Iako nije obavezano, Medicare Suplement se može uzeti zagarantovano samo u prvih pola godine od kada osoba ima Medicare Part B ili od kada napuni 65. Kada prođe ovaj upisni rok mi i dalje možemo da apliciramo, ali izdavanje ove vrste osiguranja više ne zavisi od nas. Možemo biti primljeni ili odbijeni u zavisnosti od medicinske istorije.

4.Državni Medicare ne pokriva lekove! Za to Vam treba Medicare Part D!

Medicare Part D se uzima odvojeno od državnog Medicare osiguranja. Iako Medicare finansira i kontroliše, ovaj program se sprovodi kroz privatne osiguravajuće kompanije. Ukoliko imate Medicare, a nemate osiguranje za lekove makar 63 dana, plaćaćete penale za kasni upis. Zbog toga je najbolje aplicirati za ovaj program na vrijeme i to mozete da uradite preko nase agencije. Ovo osiguranje je pristupacno, moze da kosta $0, kada dolazi u sklopu “Medicare Advantage” plana (Medicare plan privatnih osiguravajućih kompanija) ili najčešće $7-15 mesečno, ako se uzima kao odvojen Part D plan. Sve zavisi od lekova koje trošite.

Za dodatne informacije i pomoć pozovite Bojana Veskovića na telefon: (773) 895-8363. Konsultacije su besplatne.

Tekst: R.S.T Foto: Privatna arhiva

Advertisement