Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 88%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

20 GODINA OD ZLOČINA U GORAŽDEVCU: Za ubistvo srpske dece niko nije odgovarao, slučaj zatvoren zbog nedostatka dokaza!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je navršeno 20 godina od napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece.

„Dva deteta su izgubili svoje mlade živote zbog sulude ideologije mržnje, koja je usmerena prema čitavom srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, njegovoj kulturi, duhovnosti, pismu i sveopštem trajanju. Posebno zabrinjava činjenica da ta ideologija do danas nije napuštena i da ima brojne političke pristalice, inspiratore i sponzore u Prištini“, navela je Kancelarija u saopštenju.

Dodaje se da je i pored obećanja predstavnika UNMIК-a da će „prevrnuti svaki kamen“ da pronađu ubice, 2010. godine slučaj bio zatvoren, jer istraga nije dala nikakve rezultate.

„Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mnogih drugih naših sunarodnika na Кosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a međunarodna zajednica je kapitulirala pred ideologijama mržnje i terorizmom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da srpski narod, uprkos tragičnom gubitku i svakodnevnim nedaćama, ostaje na svojoj zemlji.

Država će nastaviti da ih u tome podržava i pomaže i da bude kao i do sada stalno prisutna u njihovim životima, kako bi oni koji su ostali i opstali živeli bolje i kako bi istina o počinjenim i nekažnjenim zločinima ugledala svetlost dana“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE VIŠE:

DEČJE “MRTVO KOLO” NA KORDUNU: Najmonstruozniji ustaški zločin pamti se i posle 81 godine!

ŠKOLU SRPSKOG JEZIKA U DALMACIJI POHAĐA 36 MALIŠANA: Obožavaju ćirilicu i ponosni su što su Srbi! (FOTO)

ZLOČIN ZA KOJI NIKO NIJE ODGOVARAO: Pre 24 godine iz zasede na njivi ubijeno 14 Srba u selu Staro Gracko! (FOTO)

Izvor: Nova
Foto: Nova

YOU MAY LIKE